لذت
نوشیدن چای وقتی بیشتر میشود که بدانید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار،
خواص درمانی بسیاری دارد و از ابتلا به بیماریهای گوناگون پیشگیری میکند
(البته با این قید که نباید در مصرف آن زیادهروی کرد بلکه نوشیدن فقط یک
تا 2 فنجان آن کافی است)... اگر باورتان نمیشود بهتر است ادامه همین مطلب را که درباره مهمترین خواص این نوشیدنی است، مطالعه کنید. نتایج
بررسیهای اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده، پلیفنول موجود در
چای سیاه با غیرفعالکردن آنزیم باکتریهای دهانی، از فعالیت آنها
جلوگیری میکند، در نتیجه پلاکهای دندانی غیرفعال و از پوسیدگی دندانها
پیشگیری میشود. بررسیهای
دانشمندان دانشگاه توکیو نشان داده، چای 30 نوع آنتیاکسیدان دارد. محققان
معتقدند افرادی که در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که
چای نمینوشند، 15 درصد کمتر به سرطان کلیه مبتلا میشوند. فلاونوییدها
گروهی از پلیفنولها هستند که بهطور طبیعی در چای وجود دارند. پروفسور
چی پوئی و همکارانش در دانشگاه شانگهای چین پس از ماهها بررسی روی چای،
پی بردند این نوشیدنی حاوی ویتامینهای C، E، آنتیاکسیدانهای لوتئین و
زیگزانتین است که همگی آنها تاثیر زیادی در سلامت چشم و پیشگیری از ابتلا
به آب سیاه دارند. بنابراین به کسانی که سابقه بیماریهای چشمی دارند،
توصیه میشود که این نوشیدنی را در طول روز بنوشند تا از خواص ارزشمند آن
برخوردار شوند. چای و پوست چینیها
بیش از 5 هزار سال است که از خواص درمانی چای برای درمان بیماریهای پوستی
استفاده میکنند. امروزه در تولید بسیاری از کرمهای ضدآفتاب، مرطوبکننده
و شامپوها از عصاره چای استفاده میشود. دانشمندان کالج سلطنتی لندن با
همکاری پروفسور ادوارد مک کارتی، استاد دانشگاه هاروارد، پس از سالها
بررسی دریافتند پلیفنولها و آنتیاکسیدانهای موجود در چای، باعث نرمشدن
پوست بدن میشوند و آن را در برابر رادیکالهای آزاد- عامل ایجاد سرطان -
محافظت میکنند.
چای و دندان
البته در این بررسی، چای سیاه بهصورت دهانشویه
استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از میان بردن پلاکها کمک میکند.
چای به دلیل داشتن مقادیر قابلملاحظهای تانن و فلوراید، از فساد، پوسیدگی
و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند. بررسیهای دانشمندان دانشگاه
هوکایدو ژاپن و انجمن سلطنتی چای بریتانیا در سال 2009 نیز نشان داده است
کودکانی که چای مینوشند کمتر از همسالانشان که چای نمینوشند به پوسیدگی و
کرمخوردگی دندان دچار میشوند. البته بهتر است چای نوشیده شده کمرنگ
باشد و همراه آن از خوراکیهایی که مملو از قندهای ساده هستند، استفاده
نشود.
چای و سرطان
به
نظر میرسد سطح بالای این پلیفنولها در بدن میتواند علاوه بر ویروسها
با سرطانهای لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات و پستان نیز مقابله کند.
دانشمندان موسسه ملی ژنتیک ژاپن پس از بررسیهای گوناگون پی بردند،
موثرترین گیاه ضدجهش سلولی، چای سبز است. پس در میان چایها، چای سبز را در
برنامه غذایی هفتگی خود و خانوادهتان قرار دهید.
چای و چشم
تستوسترون توسط آنزیمی به نام- 5 آلفا - ردوکتاز به فرم
فعال خود یعنی 5آلفا - دیهیدروتستوسترون تبدیل میشود که تاثیر مخربی بر
پوست میگذارد و مادهای به نام کاتکین موجود در چای این آنزیم را مهار
میکند و باعث بهبود جوشهای صورت و طاسی مردانه میشود. در ضمن، هیستامین
مادهای است که باعث ایجاد ضایعات پوستی و التهابی میشود و پلیفنول موجود
در چای با مهار هیستامین، در بهبود این ضایعات تاثیر زیادی دارد.جدید