مدیر مرکز کنترل هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از امداد رسانی امدادگران هلال احمر به ۲ هزار ۶۲۸ نفر مجروح در حوادث جادهای تیرماه خبر داد.
به نقل از جمعیت هلال احمر، مرتضی مرادی پور در بازدید محمد نعیم دیندار، دبیرکل جمعیت هلال احمر افغانستان از امکانات و تجهیزات سازمان امداد و نجات با بیان این مطلب اظهارداشت: براساس آمار مرکز EOC بیشترین تصادفات جاده ای به ترتیب در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی و گلستان بوقوع پیوسته و امدادگران جمعیت هلال احمر در عملیات های امداد جادهای به 2628 مصدوم و مجروح خدمات امدادی ارائه کردهاند.
وی افزود: در این مرکز اطلاعات تمامی حوادث و سوانح در استانها، شهرستانها و پایگاههای جمعیت هلال احمر به تفکیک برای ارایه خدمات امدادی ثبت میشود.
مرادی پور گفت: بر اساس اطلاعات و آمار بدست آمده از این مرکز از یکم تا 28 تیر ماه بطور کلی 2 هزار و 646 حادثه در کشور رخ داده که از این تعداد یک هزار و 582 حادثه مربوط به تصادفات جادهای بوده است.
وی اذعان کرد: براساس آمار مرکز EOC بیشترین تصادفات جادهای به ترتیب در استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی و گلستان به وقوع پیوسته و امدادگران جمعیت هلال احمر در عملیات های امداد جاده ای به 2628 مصدوم و مجروح خدمات امدادی ارائه کردهاند.
مرادی پور با اشاره به فعالیت 31 مرکز EOC در استانهای سراسر کشور و ارتباط لحظه به لحظه پرتال سازمان با 351 شعبه و پایگاه امداد و نجات برای پاسخگویی به حوادث احتمالی خاطر نشان کرد؛ هم اکنون 291 پایگاه امداد و نجات جادهای ۵۰ پایگاه امداد و نجات کوهستان،15 پایگاه امداد دریایی، 22 مرکز آموزش سگهای تجسس و 9 مرکز امدادهوایی سازمان امداد و نجات در کشور فعال است.
مدیر مرکز کنترل هماهنگی عملیات سازمان امداد و نجات اطلاع رسانی از طریق پیام کوتاه، پاسخگویی شماره تلفن 147 (ندای امداد) و ارتباط از طریق ویدئو کنفرانس با مدیران استانها را از جمله فعالیتهای اضطراری سازمان در پاسخگویی به حوادث عنوان کرد.
همچنین سعید متانی، معاون برنامه ریزی و آمادگی سازمان امداد و نجات با اشاره به برنامههای این سازمان گفت: درجه بندی امدادگران بر اساس فعالیتهای داوطلبانه، ارائه آموزشهای تخصصی، برپایی باشگاه امدادگران با حضور یکصد هزار داوطلب و درجه بندی 21 هزار امدادگر را از برنامه های انجام شده است.
وی اضافه کرد: در هر استان یک باشگاه امدادگران بر پا میشود که امدادگران، آموزشهای تخصصی را توسط مربیان جمعیت هلال احمر و همچنین از طریق فدراسیون بین المللی فرا میگیرند.
معاون برنامه ریزی و آمادگی سازمان امداد و نجات، برگزاری 3 دوره آموزشی اسکان اضطراری، برگزاری نمایشگاه امداد و نجات با رویکرد تولید ملی، برگزاری مانورهای امدادی و برگزاری المپیاد بین المللی امداد و نجات را از برنامههای سازمان برشمرد.
محمد نعیم دیندار دبیرکل جمعیت هلال احمر افغانستان و هیئت همراه در پایان بازدید از امکانات و تجهیزات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال، پایگاه امداد هوایی، خودروها و آمبولانسهای امدادی و مرکز کنترل هماهنگی عملیات EOC احمر اظهار داشت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از امکانات پیشرفته ای برخوردار است.
گسترش فعالیتهای آموزشی جمعیت هلال احمر در افغانستان
دبیرکل جمعیت هلال احمر افغانستان همچنین با سید صمد آقا میری، رئیس موسسه آموزش عالی علمی –کاربردی هلال ایران نیز دیدار و گفتوگو کرد.
دیندار در این دیدار یکی از مشکلات مهم جمعیت هلال احمر افغانستان را پایین بودن سطح آموزش افراد عنوان کرد و افزود: جمعیت هلال احمر ایران یکی از منابع غنی آموزشی است که آموزشهای بالایی در زمینه امداد و نجات ارائه میدهد.
دبیر کل جمعیت هلال احمرافغانستان با تاکید به تشابهات فرهنگی بین دو ملت گفت: ما خواستار بهره مندی از توانمندیهای از جمعیت هلال احمر بهویژه در حوزه آموزش و پژوهش هستیم تا با تعامل بیشتر و برنامه ریزیهای بلند مدت تیمهایی را برای آموزش به ایران اعزام کنیم.