هرساله با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان مردم حضور پرشوری در خرید مایحتاج این ماه در نمایشگاههای طرح ضیافت دارند.
هرساله با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا در قالب طرح ضیافت و در جهت تسهیل خرید مایحتاج خانوادهها برگزار میشود.
برپایی نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا در این ایام از جمله اهرمهای دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تنظیم بازار و کنترل قیمت هاست.
امسال 16 نمایشگاه، شامل 700 غرفه در استان تهران آغاز به کار کرده است و حدود 12 قلم کالای ضروری از جمله گوشتقرمز، مرغ، حبوبات، لبنیات، برنج و دیگر مایحتاج را از 5 تا 15 درصد تخفیف نسبت به قیمت مصوب بازار ارائه میدهد.
نمایشگاههای طرح ضیافت از 27 تیر با استقبال مردم به دلیل دسترسی به تمامی کالاها و قیمت مناسب آغاز شد و تا 6 مرداد دایر است.
با توجه به افزایش انکار ناپذیر قیمت بعضی از کالاها و محصولات، مردم نمایشگاههای عرضه مستقیم را فرصت مناسبی برای خرید ایام ماه مبارک رمضان میدانند و در روزهای نخست برپایی این نمایشگاهها حضور چشمگیری داشتهاند.
کیفیت اجناس خوب است
یکی از خریداران که با دو فرزند خردسالش به نمایشگاه آمده بودند در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره نمایشگاههای طرح ضیافت اظهار داشت: کیفیت اجناس خوب است و با قیمتی مناسب توزیع میشود.
وی ادامه داد: اختلاف قیمت با بیرون از نمایشگاه حدوداً در حد 500 تومان است.
وی درباره وضعیت حمل و نقل و ترافیک در نمایشگاهها بیان داشت: ترافیک در اطراف نمایشگاه مصلی با توجه به اینکه نمایشگاه قرآن نیز برگزار است کم بوده و وضعیت حمل و نقل عمومی بسیار خوب است
تفاوت قیمتها نسبت به بازار چندان محسوس نیست
در اظهار نظری متفاوت یکی دیگر از بازدید کنندگان به وضعیت نابسامان نمایشگاه اشاره میکند و میافزاید: در مجموع کیفیت برخی کالاها چندان مناسب نیست و مراجعه کنندگان هم اغلب از نرخ کالاهای عرضه شده در نمایشگاه ناراضی هستند. چرا که تفاوت آن با بازار چندان محسوس نیست.
وی که بستهای رب خریده بود در پاسخ به سوالی که قیمت رب خریداری شما با بازار چقدر تفاوت دارد؟ می گوید: این بسته رب با نرخ بیرون در نهایت هزار تومان تفاوت قیمت دارد و جزو معدود کالاهایی است که برای خرید آن راغب بودم.
به امید قیمتی متفاوت به نمایشگاه آمدهایم
یک خانم خانه دار نیز که دو پلاستیک بزرگ موادغذایی خریداری کرده، میافزاید: من معتقدم قیمت کالاهای عرضه شده در نمایشگاه نسبتا مناسب است.
وی ادامه میدهد: معمولا قیمت مواد غذایی 200 تا 100 تومان کمتر از فروشگاههای بیرون از نمایشگاه است.
وی ضمن انتقاد از دست اندرکاران برپایی نمایشگاه میگوید: وقتی از یک ماه قبل برای برپایی نمایشگاه تبلیغ می کردند خیلی از شهروندان استنباط میکردند قیمت با بازار کاملا متفاوت خواهد بود و همین امر باعث شد تا خیلی از خانوارها به همین امید راهی نمایشگاه شوند.
این خانم خانهدار با اشاره به اینکه خرید اغلب مراجعه کنندگان جزئی است، میگوید: کسی که با وسیله شخصی از آن طرف شهر به این محل مراجعه کرده و به ناچار پول پارکینگ هم باید بدهد وقتی خرید میکند، متوجه میشود به نسبت هزینههایی که پرداخت کرده قیمت مواد خریداری شده با بیرون از نمایشگاه چندان تفاوتی نکرده است.
50تومان زیر قیمت بازار باشد، مقرون به صرفه است
یک مرد میانسال که به اتفاق همسر خود برای خرید چند قلم کالا به نمایشگاه مراجعه کرده بود هم میگوید: این نمایشگاه برای افراد کم بضاعت بد نیست چون حتی اگر قیمتها 50تومان هم زیر قیمت بازار باشد مقرون به صرفه است.
به گزارش فارس در آن طرف نمایشگاه مردم از پیر و جوان در صفهای طولانی خرید مرغ 4 هزار و 700 تومانی قرار دارند و میتوان گفت شلوغترین غرفه در نمایشگاه است.
![]() |
2ساعت در صف مرغ 4 هزار و 700 تومانی
خانمی که به همراه فرزند نوجوانش موفق به خرید مرغ 4 هزار و 700 تومانی شده بود میگوید: 2 ساعت تمام برای خرید مرغ کیلویی 4 هزار و 700 تومانی در صف بودم.
وی میافزاید: با اجرای هدفمندسازی یارانهها قرار بود صف های طولانی شیر و مرغ جمع شود و مردم بتوانند راحت خرید کنند نه اینکه صفها طولانیتر از گذشته شود.
گفتوگو با برخی غرفه داران
یکی از غرفه داران در پاسخ به سوالی که در این چند روز چقدر فروش دارید؟ و آیا این فروش، مقرون به صرفه خواهد بود یا خیر، اضافه میکند: اجاره این غرفه اصلا مقرون به صرفه نیست و توجیه اقتصادی ندارد ولی من بیشتر برای تبلیغ کالا و برنج وارداتی این غرفه را اجاره کرده ام.
یک غرفه دار دیگر هم ضمن انتقاد از وضعیت امکانات نمایشگاه میگوید: با توجه به این که در حال حاضر در عصر الکترونیک زندگی می کنیم بنابراین نبود دستگاههای کارت خوان در غرفهها مشکلاتی برای ما و شهروندان ایجاد کرده است و توجیه منطقی ندارد.
هیچ مشکلی در عرضه مستقیم کالا در ماه مبارک رمضان نداریم
در این باره نعمتالله ترکی معاون برنامهریزی استانداری تهران با اشاره به ذخیره سازیهای مناسب مواد پروتئینی میگوید: در زمینه تأمین نیاز مردم هیچگونه مشکلی وجود ندارد و از شهروندان میخواهیم متناسب با نیاز خود این اقلام را تهیه کنند.
وی مدت برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا را 10روز اعلام کرد و افزود: مصرف روزانه گوشت مرغ استان تهران یک هزار و 200 تن در روز است که 300 تن در استان تولید و مابقی از دیگر استانها وارد میشود و اگر شهروندان مناسب با نیاز روزانه خریداری کنند، مشکلی به وجود نخواهد آمد.
ترکی همچنین از واردات گوشت مرغ منجمد خبر داد و گفت: بخش نخست مرغ منجمد به شهر تهران اختصاص دارد و در چرخه توزیع قرار گرفته است.
وی قیمت تمام شده مرغ برای مصرف کننده با نرخ ارز آزاد را 5200 تا 5400 تومان ذکر کرد و افزود: با تأمین نهاده های دولتی تلاش میکنیم گوشت مرغ با نرخ 4700 تومان به عموم مردم عرضه شود.
شهروندان مرغ را احتکار میکنند
در این باره حسن رادمرد،سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت مدعی شد، مردم مرغ را احتکار و مازاد بر مصرف تهیه میکنند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شهروندان برای گزارش گرانیها در سطح نمایشگاهها با چه سامانهای تماس بگیرند میگوید: سامانه 124 فعال است و در صورت گزارش تخلف بازرسان در مدت 20 دقیقه در محل حاضر میشوند.
افزایش ایستگاههای توزیع مرغ در نمایشگاهها
مرتضی تمدن استاندار تهران در باره برپایی نمایشگاههای طرح ضیافت خاطرنشان کرد: با توجه به تقاضای مردم ایستگاههای توزیع گوشت قرمز و مرغ در نمایشگاههای عرضه محصولات افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه گوشت قرمز و مرغ تقاضای زیادی در این نمایشگاهها دارد از امرو ز ایستگاههای گوشت قرمز و مرغ در نمایشگاهها افزایش مییابد و در روزهای آتی عرضه گوشت قرمز و مرغ ادامه خواهد داشت.