معاون سازمان غذا و دارو از تشکیل شرکتهای مجاز توزیع محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی خبر داد و گفت: بیشترین شکایات مردم از محصولات لبنی و فرآورده های پروتئینی است و متأسفانه گاهی کامیونهای حمل مواد غذایی برای کاهش مصرف سوخت، یخچالشان را خاموش میکنند.
بهروز جنت در حاشیه کارگاه آموزشی طرح ملی درجه بندی واحدهای تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در هتل کوثر تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس افزود: متأسفانه یکی از مشکلات مهم ما در تأمین سلامت مواد غذایی نبود شبکه توزیع مواد غذایی است که با دستور وزیر بهداشت در صدد تدوین دستورالعمل و پیدا کردن راهکارهای حل این مشکل هستیم.
معاون امور غذا و مواد آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: بر این اساس دستورالعمل ایجاد شبکه توزیع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی تهیه شده و برای تصویب و ابلاغ به وزیر بهداشت تقدیم شده است، بر اساس این شیوه جدید همه محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی تولیدی و وارداتی باید توسط شرکتهای مجاز توزیع شود و همه عرضه کنندگان خرد این محصولات نیز موظف هستند محصولات را از شرکتهای توزیع مجوز دار بخرند.
وی گفت: هر محصولی که خارج از شبکه توزیع باشد، قاچاق،تقلبی و غیر مجاز محسوب میشود و با آن برخورد میشود به این ترتیب میتوانیم تمام بازار کشور را از نظر این محصولات ردیابی و کنترل کنیم و به راحتی محصولات غیر مجاز نیز شناسایی میشوند.
جنت افزود: البته برای کامل شدن فرایند ایجاد شبکه ملی توزیع این محصولات نیازمند یک پروسه زمانی هستیم، فعلاً شرکتهای موجود را شناسایی میکنیم در مرحله بعد برای ایجاد شرکتهای جدید فراخوان میدهیم و استانداردهای انبار و تجهیزات مورد نیاز این شرکتها را برای گرفتن مجوز اعلام میکنیم.
پرتاب شیر در هنگام حمل عامل فساد
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چه مشکلاتی به علت نبود سیستم توزیع ایجاد میشود دامه داد: به علت نبود شبکه توزیع قابل اعتماد و شناخته شده در کشور گاهی شاهد تخلفات و مشکلاتی می شدیم که علاوه بر خسارت مالی ممکن است سلامت مردم را نیز تهدید کند، به عنوان مثال دو هفته پیش با شکایتی از خراب شدن یک شیر فرادما در مدت زمان مجاز مصرف آن مواجه شدیم که بعد از مقایسه آن با نمونه تولید شده در کارخانه ، مشخص شد شیر تولیدی از یک برند شناخته شده و بسته بندی آن مشکلی ندارد اما در حین حمل به علت شدت ضربه هنگام پرتاب شدن و برخورد با یک شیء ریز یا تیز شکافی 2 میلی متری در بسته بندی پلیمری و 5 لایه آن ایجاد شده است.
وی افزود: این شکاف که با چشم معمولی قابل تشخیص نبود در آزمایشگاه دیده شد و مشخص شد این مسئله باعث فساد شیر در تاریخ قانونی مصرف آن شده است.
انبارهای غیر استاندارد
جنت گفت: یا گاهی مشاهده میکنیم در برخی انبارها همه نوع مواد اعم از مواد غذایی و بهداشتی را در کنار یخچال و لوازم الکتریکی یا هر کالای دیگر نگهداری میکنند و گاهی به علت نبود جا مواد غذایی را در فضای باز یا زیر آفتاب نگهداری میکنند که ممکن است باعث فساد مواد غذایی شود.
وی افزود: این مسئله در هنگام حمل و نقل در خودروها نیز ممکن است رخ دهد و نگهداری مواد شوینده در کنار مواد غذایی میتواند بسیار خطرناک باشد، حتی گاهی کامیونهای یخچال دار حمل مواد غذایی به علت نداشتن دماسنج دیجتال و ثبت نشدن اطلاعات برای کاهش مصرف سوخت، یخچال را خاموش میکنند که به فساد زودهنگام مواد غذایی منجر میشود.
معاون سازمان غذا و دارو اضافه کرد:این مسائل هم به نام شرکتهای تجاری ضربه میزند و هم به مردم صدمه مالی و گاهی جانی میزند، همه تلاش ما این است که با ایجاد شبکه مالی توزیع این محصولات و نظارت، پایش و ردگیری آنها و حضور الزامی مسئول فنی در شرکتهای توزیع این مشکلات را حل کنیم.
تکمیل شبکه توزیع تا سال آینده
وی در پاسخ به فارس گفت: برآورد ما این است که با ابلاغ دستوالعمل ایجاد این شبکه تا یکسال آینده کل این شبکه نهادینه شود و این مشکلات را از بین برود و هر کالایی که خارج از شبکه ملی توزیع محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی باشد، غیر مجاز محسوب میشود.
بر چسب اصالت کالاها اجباری است
جنت افزود: برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق هم برنامه های چند جانبه ای با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت بازرگانی داریم و برای این کار اولاً نمایندگی های رسمی را تقویت میکنیم و ضمن اینکه برچسب اصالت کالا نیز که به زودی تمام کالاهای مجاز باید آن را داشته باشند به رفع این مشکل کمک میکند. علاوه بر آن با هماهنگی گمرک تسهیلاتی برای شرکتها و نمایندگیهای مجاز ایجاد میکنیم که محموله های آنها در کمتر زمان ممکن به شرط داشتن برچسب اصالت ترخیص شود.
معاون سازمان غذا و دارو همچنین از ایجاد سامانه رسیدگی به شکایات در طرح ملی پایش مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی خبر داد و گفت: با راه اندازی این شبکه که در حال تمرین آن در چند استان هستیم، اگر شکایتی در یک استان از تخلفی در استان دیگر به دانشگاه علوم پزشکی ارائه شود، با هماهنگی بین دانشگاهها امکان پیگیری سریع شکایت وحود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که بیشترین شکایت از کدام نوع محصولات است، گفت: به طور کلی در مورد محصولات غذایی،آرایشی و بهداشتی مهمترین مشکل ضعف سیستم توزیع است اما در مورد محصولات آرایشی و بهداشتی مجاز شکایت زیادی نداریم البته محصولات قاجاق مشکلات زیادی دارند. با این حال بیشترین شکایات و مشکلات مربوط به محصولات لبنی و بعد از آن فرآورده های پروتئینی است.
مشکل غنی سازی آرد حل شد
جنت همچنین از حل مشکل غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک خبر داد و گفت: قرار شد هزینه غنی سازی در محاسبه نرخ نان محاسبه شود و به زودی مشکل غنی سازی آرد نانوایی در سراسر کشور با این تصمیم حل میشود.
تعاونی هایی برای بسته بندی مواد غذایی فله
معاون سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره نظارت این سازمان بر مواد غذایی فله گفت: تلاش می کنیم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تعاونی هایی در کشور تشکیل شوند که مسئولیت بسته بندی و کدگذاری و درجه بندی این محصولات را انجام دهند و در آینده به جایی برسیم که هیچ محصولی به صورت فله در کشور عرضه نشود زیرا اکنون به علت نبود سیستم ردیابی و نبود شناسنامه برای مواد غذایی فله امکان نظارت بر آنها را نداریم.
انتهای پیام/